Biobiljetter

 • Har du inte fått någon bekräftelse på ditt köp?

  Om du t.ex. har skrivit fel e-postadress och pengarna har dragits från ditt betalmedel, kan du hämta ut dina biljetter på biografen genom att använda det betalmedel du använde vid köpet. Det är bra att vara i god tid innan filmens start. Är du medlem och har köpt biljetter i inloggat läge hittar du även dina biljetter på Mina sidor och i appen.

 • Kan jag reservera biljetter?

  Det går bra att reservera platser för rullstol eller för grupper om fler än 8 personer på nummer 08-56 26 00 00.

 • När släpps biobiljetter?

  Vanligtvis släpper vi biljetter till kommande helg onsdagen innan. Biljetter till premiären kan i bland släppas med lite längre framförhållning.

 • Vad är Knattebio?

  Knattebio är en lite kortare filmvisning anpassad för barn från ca 2 år. Det går bra att ta med din bebis upp till 1 år utan extra kostnad på Knattebio, om barnet sitter i knäet. Om bebisen behöver en egen stol ska vanlig biljett köpas.

 • Kan jag avboka eller boka om mina betalda biobiljetter?

  Det går bra att återlösa dina biljetter i kassan på en valfri Filmstaden-biograf fram till 15 minuter innan filmstart. Där kan du också få hjälp att boka om en redan betald föreställning.

  Distansavtalslagen är inte tillämplig på kulturevenemang. Filmstaden erbjuder inte återköp av biobiljetter på distans men du har möjlighet att göra återköp i kassorna på samtliga av Filmstadens biografer fram till 15 minuter innan filmstart.

  Du kan inte återlösa biljetter på Svenska Bios biografer till Cinemascenens biografer och vice versa.

  Återköp av köpta biljetter medges endast om man kan visa sitt betalmedel (Kontokort/Presentkort/Företagsbiljett/Värdekod) tillsammans med köpbekräftelse eller kvitto i biljettkassan senast 15 minuter innan föreställningen börjar. Beloppet återförs då på kontokortet, alternativt erhålls ett nytt Presentkort. Tyvärr kan återköp av säkerhetsskäl inte göras till e-wallets, utan måste göras mot uppvisande av det kort som använts vid köpet. Till Företagsbiljetten/Värdekoden/Presentkortet får du ett tillgodokvitto som får samma datum som Företagsbiljetten/Värdekoden/Presentkortet ursprungligen hade.

 • Vilka digitala betalmedel kan jag använda?

  På filmstaden.se och i appen kan du betala med kort eller Swish och vi erbjuder säker betalning via krypterade sidor. Filmstaden anlitar Nets Technology för säker kortbetalning.

  Du kan också använda Filmstadens Presentkort och Företagsbiljetter eller Värdekod för att betala på webbplatsen.**

  Filmstaden AB (Organisations nr. 556035-1651) är med i Trustwaves Trusted Commerce program för efterlevnadsvalidering av betalkortsbranschens standard (Payment Card Industry Data Security Standard, PCI DSS) på uppdrag av alla stora betalkortsorganisationer såsom MasterCard och Visa.

  Vi accepterar kort anslutna till VISA, Mastercard, och American Express, oavsett nationalitet eller bank. Vi accepterar även Maestro och VISA Electron.

  Vi ber er ändå vara uppmärksamma då ni ska betala med kontokort på nätet. Uppge aldrig er PIN-kod vid betalning, knappa aldrig in kontokortsnumret på mer än en plats, ha brandväggen påslagen och se till att ha ett uppdaterat antivirusprogram installerat på datorn.

  Om ni skulle ha några frågor kring säkerheten på vår webbplats så är ni mer än välkomna att kontakta Filmstadens Kundservice via mail eller telefon.

  *American Express gäller ej i: Strängnäs, Katrineholm, Söderhamn, Hudiksvall och Ystad.

  **Observera att en del Filmstaden-kort ej är giltiga på vissa dagar och biografer.