Gratis mensskydd hos Filmstaden – ”lika självklart som popcorn”

tisdag 28 maj 2024
  • Redaktionen
Gratis mensskydd hos Filmstaden – ”lika självklart som popcorn”

I samband med Internationella Mensdagen 28 maj gör vi, tillsammans med Redlocker och Caroline Seger, mensskydd tillgängligt för biobesökare på alla våra biografer.

Ingen besökare ska behöva lämna våra biografer för att köpa skydd eller behöva göra provisoriska lösningar av toalettpapper – nu installeras RedLockers automater för gratis mensskydd hos oss.

– Mens ska aldrig vara ett hinder för att inte kunna göra det du vill. Nu kan alla kvinnor gå på bio utan att känna oro över att mensen ska förstöra upplevelsen, säger Caroline Seger, som också frontar kampanjen.

– Under våra fem verksamma år har vi mottagit otaligt många tips från personer som önskar att gratis mensskydd fanns på biografer. Därför är Filmstadens initiativ viktigt och efterlängtat av många, säger Liza Eriksson, grundare och vd på RedLocker.

RedLockers automater kommer att finnas på toaletterna på alla Filmstadens biografer, i hela landet. En utrullningsprocess har startat i gång med mål att samtliga biografer ska erbjuda gratis mensskydd innan juni månads slut.

– Att gå på bio ska vara okomplicerat och inkluderande vilket samarbetet med RedLocker verkligen förstärker. Att erbjuda gratis mensskydd till våra gäster är för oss lika självklart som att äta popcorn till filmen, säger Jennie Granbom, Marknadschef på Filmstaden.

Mer om RedLocker

RedLocker tillhandahåller automater för fria mensskydd och grundades 2018 som ett UF-företag av unga entreprenörerna Clara Lidman och Liza Eriksson. RedLocker har sedan tidigare samarbeten med restauranger, gym, skolor och museer – men detta är första gången det tillgängliggörs på biografer i Sverige.

Se hela kampanjfilmen med Caroline Seger här: