Filmen Sommartider hyllas av biopubliken

tisdag 25 jun 2024
  • Redaktionen
Filmen Sommartider hyllas av biopubliken

Filmstadens medlemmar fick chansen att se en förhandsvisning av filmen som berättar den "nästan sanna historien om Gyllene Tider" innan biopremiären den 17 juli – och ger filmen mycket gott betyg.

Filmen berättar den sanslösa historien bakom det legendariska svenska bandet Gyllene Tider som kommit att bli en av vår tids största pop-sensationer. Per är skolans ambitiösa outsider i gymnasiet i Halmstad som finner en gemenskap och vänner för livet genom musiken med MP, Micke, Anders och Göran. Trots motgångar och jantelag kämpar bandet målmedvetet och får i början av åttiotalet sitt stora genombrott med sina effektiva refränger och kärleksfulla texter om livet i en småstad.

Läs våra medlemmars betyg om filmen här nedan!

Sommartider_nyhethero_sv.jpg

Betyget

Filmstadens medlemmar gav "Sommartider" ett bra filmbetyg i form av 4.3 av 5 möjliga och hela 93 % av alla som sett den skulle rekommendera filmen till en vän.

Kommentarer om filmen i urval

– En otroligt rolig feel good-film med fantastisk musik!

– Ett stycke svensk pophistoria berättat på ett härligt och varmt sätt med glimten i ögat. En äkta feelgood-film!

– Här kommer alla känslorna på en och samma gång!

– En film med både humor, djup och allt däremellan lägg dessutom till att den är välspelad. En pärla!

– Så himla varm och rolig! Fångade verkligen magin i att spela ihop med andra. Känner mig inspirerad!

– En svensk sommarfilm som måste ses genast, en fantastiskt biografi film om popbandet Gyllene tider och Per Gessles legacy.

– Inspirerande! Som att resa tillbaka i tiden och bli ung på nytt.

– Gick dit med mediokra förväntningar, hem med en fantastisk känsla i kroppen. Filmen gjorde både mig och 17-åriga sonen glad in i själen!

– Den var mycket bra, längtar tills man kan se den igen.

– Underhållning från början till slut med mycket nostalgiska låtar. En riktig feel-good film.

– En rolig biopic där den starka dynamiken mellan bandmedlemmarna känns igenom bioduken.

– Jag tänker fortfarande på den här filmen dagar efter att jag sett den. Det var så bra! Jag visste ingenting om historien om Gyllene Tider och ändå var den här filmen en av de bästa jag har sett i år.

Premiären

Upplev den biografiska filmen om Gyllene Tider på bio! "Sommartider" har biopremiär 17 juli på Filmstaden. Köp dina biljetter här!

Betyget och kommentarerna är hämtade från en utvärdering med 1139 respondenter som närvarade vid förhandsvisningen av "Sommartider".